Eerste ‘werkwoonstraat’ voor alleen zzp’ers

Tax/Live Wolters Kluwer

Het begon als een uit nood geboren foefje om het eigen gemeentelijke bestemmingsplan te omzeilen, maar nu de eerste bouwfase bijna is afgerond, heeft het Gelderse Lochem met een ’zzp-straat’ een bijzondere primeur. Dat schrijft De Telegraaf.

Zo op het eerste oog is de Holmersweg een doodgewone nieuwbouwstraat tussen het water van de Berkel en het Twentekanaal in Lochem. In de verkoopbrochure springen hooguit de vraagprijzen in het oog: met nog geen drie ton vrij op naam voor 135 vierkante meter zijn deze opvallend laag.

Maar schijn bedriegt: de 24 nieuwe huizen, waarvan de eerste acht begin november worden opgeleverd, vormen een uniek stukje aarde: aspirant-kopers moeten een inschrijving als zelfstandige bij de Kamer van Koophandel kunnen overleggen, anders komen ze er niet in. Hierdoor ontstaat in de Achterhoek een ’werkwoonstraat’ voor louter zelfstandig ondernemers.

De aard van de onderneming die de nieuwe bewoners bestieren, is niet van belang. Net zo min als de jaarlijkse omzet. “Het mag zelfs een schoonmaakbedrijf in oprichting zijn”, aldus verkoopmakelaar Marcel Schippers monter. “Zo lang het maar geen zwaar milieubelastende activiteiten zijn”, zo vult de gemeente Lochem aan. Bij eventuele verkoop is er ook nog wel een dingetje: de woningen met ruim bemeten werkruimten mogen alleen worden doorverkocht aan andere zelfstandigen.

Bron: Telegraaf

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Informatiesoort: Nieuws

https://www.taxlive.nl/nl/documenten/nieuws/eerste-werkwoonstraat-voor-alleen-zzp-ers/?utm_medium=email&utm_source=WKNL_taxlive-Tuesday-Friday%2004-05-2018_EM&utm_campaign=WKNL_Taxlive_Dinsdag_tm_Vrijdag%20%28Prodflow8AM%29%2FNLTAA-18-OUT-9868&utm_source_system=Eloqua&utm_econtactid=CWOLT000007163411