Zzp’ers willen compensatie bij verplichte quarantaine

TaxLive Wolters Kluwer

Zzp’ers maken zich zorgen om de plannen voor een verplichte quarantaine bij coronabesmetting. Met name zelfstandigen die niet thuis kunnen werken zijn ongerust. Zzp-belangenorganisaties willen een ‘passende compensatie’ omdat ze anders veel inkomsten mislopen, blijkt uit een rondgang van RTL Z.

Belangenorganisaties als PZO, FNV Zelfstandigen en ZZP Nederland willen met het ministerie van Sociale Zaken in gesprek. “Wij hebben nodig dat mensen zich aan die quarantaine kunnen houden. Dan moet je zo reëel zijn om te weten dat je mensen niet zonder inkomsten thuis kunt laten zitten”, stelt voorzitter Charles Verhoeff van Zelfstandigen Bouw.

Lees het Dossier Coronavirus voor alle bestaande noodmaatregelen van het kabinet.

https://www.taxlive.nl/nl/documenten/nieuws/zzp-ers-willen-compensatie-bij-verplichte-quarantaine/?utm_medium=email&utm_source=WKNL_taxlive-Tuesday-Friday%2004-05-2018_EM&utm_campaign=WKNL_Taxlive_Dinsdag_tm_Vrijdag%20(Prodflow8AM)%2FNLTAA-18-OUT-9868&utm_source_system=Eloqua&utm_econtactid=CWOLT000007163411&fbclid=IwAR1qg74XGJY6EE8xptWXheVe1n_wglENWmY8svxN_HDQyC5K12soRU4FYhY