Hoekstra bereid hypotheekrenteaftrek verder te beperken voor EU-steun

Tax Live Wolters Kluwer

Kabinet en coalitie worstelen met de hervormingen die Nederland moet aanbieden in ruil voor steun uit het Europese herstelfonds van 750 miljard euro. Minister Hoekstra van Financiën (CDA) dringt aan op verdere beperking van de hypotheekrenteaftrek en de maximale hypotheek, zeggen coalitiebronnen tegen het FD. De VVD ziet daar niets in.

Hoekstra claimt naar schatting 6,5 miljard euro aan Europese ‘giften’. Brussel deelt die uit als bijdrage aan het herstel van de coronacrisis. Uitgerekend premier Rutte bedong deze zomer dat in ruil daarvoor de ontvangers hun economieën ingrijpend moeten hervormen, aldus het FD.

Voor de belangrijkste Brusselse hervormingseis deinst de VVD echter terug, zo wordt bevestigd in kringen rond kabinet en coalitie. De Europese Commissie vindt dat de particuliere schulden in Nederland riskant hoog zijn door de verkeerde fiscale prikkel van de hypotheekrenteaftrek. Daarmee is dit jaar 9,5 miljard euro gemoeid.

Bron: ANP/FD

Rubriek: Inkomstenbelasting

Informatiesoort: Nieuws

https://www.taxlive.nl/nl/documenten/nieuws/hoekstra-bereid-hypotheekrenteaftrek-verder-te-beperken-voor-eu-steun/?utm_medium=email&utm_source=WKNL_taxlive-Tuesday-Friday%2004-05-2018_EM&utm_campaign=WKNL_Taxlive_Dinsdag_tm_Vrijdag%20%28Prodflow8AM%29%2FNLTAA-18-OUT-9868&utm_source_system=Eloqua&utm_econtactid=CWOLT000007163411